ВИБІР ТЕПЛОЇ ПІДЛОГИ
Призначення
Вид
Площа обігріву
Загальна потужність
Виробник
Країна походження
Підібрати скинути все »
Знайдено товарів: 0
Показати Скинути
ПОТРІБНА КОНСУЛЬТАЦІЯ?

Замовте зворотній дзвінок і наш співробітник допоможе вибрати теплу підлогу для вашої оселі. А також безкоштовно розрахує кількість підігріву потрібну на Вашу площу.

ЗАМОВИТИ КОНСУЛЬТАЦІЮ

Як вибрати терморегулятор для теплої підлоги: поради фахівців

У нашій країні підлогові системи електрообігріву користуються великою популярністю завдяки своїй універсальності і економічності. Так, ви можете відчути реальну вигоду від установки теплої підлоги, але тільки в тому випадку, якщо автоматизуєте його роботу, а для цього вам знадобиться терморегулятор. Він необхідний як тим, хто встановлює подібний обігрів в якості додаткового до центрального опалення, так і тим, для кого це єдине джерело тепла. Який терморегулятор краще купити – дуже важливе питання, відповідь на який допоможуть вам знайти фахівці NewPol, адже, від правильно підібраної моделі залежить головне - комфорт у вашому домі.

Вибір терморегулятора

Навіщо потрібен терморегулятор?

Якщо ви поки не знаєте, навіщо вам термостат або, як його ще називають, тижневий програматор, то напевно вже визначилися, чому зупинили свій вибір на системі тепла підлога. Впевнені, вам не хочеться залежати від тарифів на газ, які постійно ростуть і мета такої покупки – підтримувати затишний мікроклімат в будинку, незалежно від пори року, а також платити за це якомога менше. З підлоговим електрообігрівом, який монтується разом з терморегулятором це можливо!

Отже, його варто придбати, тому що він дозволяє:

  1. Автоматично підтримувати задану вами температуру в приміщенні, мінімізувавши ваше втручання в цей процес. З таким завданням впорається будь-який терморегулятор для теплої підлоги і який краще вибрати в даному випадку абсолютно не принципово. Більшість моделей укомплектовані термодатчиками повітря і підлоги з яких зчитують інформацію, що дозволяє їм коректно працювати.
  2. Економити електроенергію. З ним економія буде близько 50%, що позитивно позначитися на рахунках за електрику і збереже Ваш сімейний бюджет. Звичайно, це буде залежати від його вигляду і налаштувань, які ви зробите. Наприклад, рекомендується виставляти різну температуру підігріву підлоги на день і ніч, на той період часу, коли ви вдома і коли йдете на роботу. Таким чином навантаження на систему зменшиться, вона не буде функціонувати на повну постійно, а значить платити за її експлуатацію доведеться менше. Виходячи з цього, можна сказати, що терморегулятори краще для опалення ті, які програмуються і мають всі перераховані можливості.
  3. Зробити роботу теплої підлоги безпечною. Термостат вберігає нагрівальний кабель, мат і інфрачервону плівку від перегріву, тому ви можете не турбуватися про те, що це може статися.

Класифікація терморегуляторів

Щщоб визначитися, які терморегулятори краще, треба спочатку розібратися, якими вони бувають. У нашому інтернет-магазині ви знайдете безліч моделей, які відрізняються один від одного не тільки за ціною, але і за:

  • типу електромережі;
  • способу управління;
  • потужності;
  • комплектації датчиками температури;
  • способам монтажу.

З огляду на це, вибір здається складним, а щоб вам його полегшити, пропонуємо чітко визначитися з тим, з якою метою і де ви будете встановлювати теплу підлогу, а відповідно і терморегулятор. Тобто, в якій кімнаті, буде він виконувати роль основного або додаткового опалення.

Важливо уточнити, що спочатку можна купити бюджетний варіант і не витрачатися на ультрасучасний термостат. Коли у вас буде можливість, ви легко його поміняєте на будь-який інший – краще і функціональніше, адже всі ці девайси взаємозамінні, навіть якщо у них різні виробники.

Підбір за типом електромережі

Який терморегулятор краще купити спочатку залежить від того, на якому типі теплої підлоги ви зупинили вибір, адже для водяних систем і електричних треба підбирати різні моделі. Першим підходять ті, що розраховані на струми навантаження до 3-х Ампер. У нашому ж випадку, монтуючи електрообігрів, варто купувати термостати, які зроблені на струми до 16 Ампер. При цьому, під час монтажу кабелю, що гріє, нагрівального мату або інфрачервоної плівки всю площу будинку, яка буде опалюватися, потрібно розділити на ділянки з потужністю близько 3 кВт і встановити на кожен з них окремий терморегулятор. Враховуйте і те, що в різних кімнатах у вас буде необхідність включати різний температурний режим, а значить, вам потрібно буде окремо ставити контролер в спальні, дитячої, вітальні, ванній.

Пам'ятайте ,що вибираючи термостат для електрополів, дуже важливо враховувати і потужність обігріву і величину номінального струму, на яку розраховано пристрій. 

Підбір за типом управління

У нас на сайті в каталозі представлені як самі нехитрі пристрої для регулювання температури підігріву підлоги, так і інноваційні. Нас часто запитують, які терморегулятори краще, і ми чесно відповідаємо, що, чим вони сучасніші, тим більше у них можливостей. Так, наприклад, за способом управління ми можемо запропонувати такі термостати як:

  1. Механічні – це дуже прості девайси, плюс яких низька ціна. Вони відрізняються ручним регулюванням, тобто, виставляти температуру вам потрібно буде шляхом обертання коліщатка до бажаного значення. Наприклад, встановивши таким чином +23 & deg;C система підігріву включиться і буде працювати до тих пір, поки не досягнеться необхідний температурний режим. Потім вона вимкнеться і заново почне працювати тільки тоді, коли приміщення почне остигати і температура в ньому знизиться, відхилившись від заданої. Цікаво те, що такий термостат працює без датчиків, замість цього в ньому вставлена біметалічна пластина.
  2. Цифрові, відомі ще як електронні. У даних пристроях вже є рідкокристалічний екран, контролююча мікросхема, датчики температури, які можуть бути виносними або вбудованими. Їх настройка здійснюється або коліщатком, або кнопками, або через сенсорний дисплей. Вони бувають декількох видів. Якщо цікавить, терморегулятор для теплої підлоги який краще вибрати, то однозначно програмований або бездротової.

Програмований контролер один з найсучасніших і функціональних. З його допомогою можна виставити підігрів підлоги не просто на день, а на весь тиждень, підібравши різні режими температур для буднів і вихідних. Зробивши це, система буде працювати самостійно і буде залежати від вашого графіка перебування вдома і поза ним. Що стосується бездротових або wi-fi терморегуляторів, то вони просто дозволяють управляти теплою підлогою через інтернет, навіть перебуваючи в іншому місті або країні, через спеціальний додаток, який скачується на смартфон.

Який терморегулятор краще механічний або електронний – це питання, відповідь на який очевидний. Рекомендуємо зупинити свій вибір на останньому, адже він – справжня знахідка для вічно зайнятих жителів великого міста.

Терморегулятори в будинку

Вибір терморегулятора по потужності навантаження

Купуючи термостат обов'язково перевіряйте таку характеристику, як потужність навантаження, адже від неї залежить здатність пристрою витримувати певну потужність теплої підлоги. Кабельні системи електроопалення мають питому потужність, знаючи яку можна обчислити загальну потужність. Найчастіше, Терморегулятори розраховані на навантаження 3,5 кВт. Якщо ж у вас великий будинок і, відповідно, велика площа обігріву тоді вона ділиться на зони, до кожної з яких підбирається терморегулюючий пристрій. Такої можливості немає? Тоді доведеться просто встановити між теплою підлогою і терморегулятором контактор або магнітний пускач.

Підбір за типом датчика температури

Для безпомилкової роботи терморегулятора з ним в комплекті йдуть термодатчики. Це може бути:

  • вбудований датчик температури повітря, при його наявності не буде встановлюватися температура підлоги;
  • зовнішній датчик температури підлоги;
  • вбудований для температури повітря плюс виносний для температури підлоги.

Який терморегулятор краще купити і в якій комплектації вирішувати вам, але ми рекомендуємо мати датчик температури підлоги, що встановлюється поблизу нагрівального кабелю і точно визначає момент, коли підігрів потрібно включати або вимикати. Його плюс ще й в тому, що на нього не впливають зовнішні фактори, такі як протяг або сонячні промені, а ось датчик повітря на них реагує.

Способи установки терморегуляторів теплої підлоги

Ви можете знайти як вбудовані за принципом вимикачів світла в монтажні коробки так і накладні термостати. Найчастіше їх встановлюють в приміщенні на стіні, але є можливість монтажу на DIN-рейці в електрощитку. Вибравши ж бездротову модель, ви зможете поставити її де завгодно, використовуючи підставочку, наприклад, на тумбочці або столі – в цьому величезна перевага wi-fi терморегуляторів.

Як зробити правильний вибір: підсумки

Якщо ви шукайте терморегулятор для теплої підлоги який краще вибрати для контролю і регулювання роботи електроопалення будинку або в офісі, то по суті все залежить від вашого бюджету. У нас на сайті ви можете купити як недорогий механічний пристрій, так і цифровий з безліччю функцій, сенсорним екраном і дистанційним управлінням за вищою ціною. Але будьте впевнені, що незалежно від вартості, вони будуть відмінно виконувати покладені на них завдання, полегшать вам управління системою тепла підлога і зроблять її експлуатацію економічно вигідною.

У каталозі нашого інтернет магазину ви знайдете моделі таких брендів як In-Therm, Eberle, Terneo, Warm Life, Devi, Fenix. Детальна інформація про кожен з них є на сайті, якщо ж у вас виникнуть додаткові питання, ви завжди можете задати їх фахівцям NewPol, написавши в онлайн-чат, або зателефонувавши по телефону.

Опубліковано: 12.05.2020