ВИБІР ТЕПЛОЇ ПІДЛОГИ
Призначення
Вид
Площа обігріву
Загальна потужність
Виробник
Країна походження
Підібрати скинути все »
Знайдено товарів: 0
Показати Скинути
ПОТРІБНА КОНСУЛЬТАЦІЯ?

Замовте зворотній дзвінок і наш співробітник допоможе вибрати теплу підлогу для вашої оселі. А також безкоштовно розрахує кількість підігріву потрібну на Вашу площу.

ЗАМОВИТИ КОНСУЛЬТАЦІЮ

Монтаж нагрівального кабелю в системі тепла підлога

Монтаж кабельної теплої підлоги можна без проблем здійснити самостійно, якщо у вас є вільний час і бажання заощадити сімейний бюджет. Гріючий кабель користується великим попитом через свою універсальність, так як його можна використовувати для прокладки під яке завгодно підлогове покриття, при цьому єдине, на що потрібно звертати увагу - його потужність. Відмінність монтажу кабелю, що гріє від інших видів підлогового обігріву в тому, що він вимагає заливки піщано-цементної стяжки.

Є кілька варіантів укладання кабельного статі:

  • з теплоізоляцією;
  • без теплоізоляції – на металеву сітку або монтажну стрічку.

Перед початком робіт варто визначити, чи буде тепла підлога основною системою опалення приміщення, або додаткової. Якщо крім нього, не передбачається інших джерел тепла, то враховуйте, що висота підлоги підніметься не тільки на висоту стяжки (приблизно 3-5 см), але ще і на товщину теплоізолятора, в якості якого може бути пінополістирол.

Монтаж кабельної теплої підлоги як основної системи опалення

Перш, ніж приступити до монтажу нагрівального кабелю, потрібно утеплити основу підлоги пінополістирольними плитами, товщина яких може варіюватися:

  • 20 мм для підлоги, внизу якого є опалювальне приміщення, наприклад, квартира не 1-го поверху;
  • 30 мм для підлоги приміщення 1-го поверху, внизу якого опалювальний підвал;
  • 50 мм для балконного підлоги, квартири 1-го поверху з неопалюваним підвалом;
  • 100 мм для подушки з бетону, яка лежить на землі.
структура кабельного теплої підлоги під стяжку

Враховуйте, що кабель повинен покривати близько 80% площі приміщення, при цьому потужність всієї системи буде межах 180-220 Вт/м2. Перед його укладанням зробіть план, де буде стояти побутова техніка і меблі, а також зробіть відступи від стін приблизно на 10 см. Визначте місце монтажу терморегулятора, від нього накресліть лінію вниз до підлоги, по ній виріжте паз і поглиблення для монтажної коробки, візьміть її і закріпіть на місце, не забувши завести туди силовий провід з заземленням 220 В.

Монтаж нагрівального кабелю починайте після грунтовки основи і укладання пінополістиролу на різний шар клею, якщо підлога нерівна. У разі рівної поверхні підлоги, зверху на утеплювач покладіть штукатурну сітку і прикріпіть все разом до основи підлоги дюбелями з шайбами. Якщо пінопласт або пінополістирол вже приклеєний, закріпіть на нього сітку пластиковими кліпсами.

Після цих підготовчих робіт, розрахуйте крок укладання кабелю для теплої підлоги. Для цього скористайтеся формулою: Ш см = (100*S)/L, де Ш см – безпосередньо сам крок укладання, вимірюється у сантиметрах, S – площа поверхні, що обігрівається, а L – довжина кабелю. Потім приступайте до монтажу кабелю, що гріє – покладіть його змійкою з кроком, визначеним в розрахунках, прикріплюючи до металевої сітки пластиковими стяжками, або на монтажну стрічку.

схема укладання кабельного теплої підлоги

Залишилося холодний кінець кабелю (у одножильного їх два – на початку та в кінці, а у двожильного тільки на початку) для з'єднання з нагрівальним проводом завести в монтажну коробку, не забуваючи, що сполучна муфта у вас повинна бути не в стіні, а на підлозі. З монтажної коробки прокладіть в заздалегідь зробленій штробі гофровану трубку для термодатчика і заведіть її в зону обігріву між витками кабелю, що гріє приблизно на 40 см так, щоб не було різких вигинів. Помістіть в трубку датчик температури підлоги і замажте штробу гіпсовою штукатуркою.

одножильний і двожильний нагрівальний кабель

Заміряйте опір кабелю, що гріє, підключіть терморегулятор для перевірки роботи всієї системи, а потім приступайте до завершальних етапів монтажу кабельного теплої підлоги. Вам залишиться залити цементно-піщану стяжку, а після її висихання укладати фінішне покриття.

Загальні поради щодо укладання нагрівального кабелю

Пам'ятайте, що включати систему можна тільки тоді, коли стяжка повністю висохне. Крім цього, дотримуйтеся наступних рекомендацій:

  • товщина фінішного покриття спільно зі стяжкою повинна бути не більше 50 мм, якщо буде більше, то система теплої підлоги буде неефективна, при цьому буде спостерігатися високий витрата електроенергії;
  • кабель ні в якому разі не ріжте;
  • при укладанні уникайте пошкоджень кабелю;
  • у разі пошкодження, кабель можна відновити, використовуючи спеціальний ремнабір.
інструкція укладання кабельного теплої підлоги

Пам'ятайте, що монтаж нагрівального кабелю ви можете здійснити самостійно, але при виникненні проблем, все ж варто звернутися з професіоналу.

Опубліковано: 20.06.2019