ВИБІР ТЕПЛОЇ ПІДЛОГИ
Призначення
Вид
Площа обігріву
Загальна потужність
Виробник
Країна походження
Підібрати скинути все »
Знайдено товарів: 0
Показати Скинути
ПОТРІБНА КОНСУЛЬТАЦІЯ?

Замовте зворотній дзвінок і наш співробітник допоможе вибрати теплу підлогу для вашої оселі. А також безкоштовно розрахує кількість підігріву потрібну на Вашу площу.

ЗАМОВИТИ КОНСУЛЬТАЦІЮ

Особливості монтажу нагрівальних матів

Перевага теплих підлог взагалі і нагрівальних матів зокрема в тому, що їх легко монтувати самостійно, не вдаючись до послуг фахівців. При бажанні будь-яка людина може здійснити монтаж нагрівальних матів своїми руками, хоча їх підключення краще довірити професійному електрику. Всю роботу з укладання теплої підлоги слід проводити при вимкненому напрузі і дотримуючись інструкції, адже подальше функціонування вашої підлогової системи обігріву буде залежати від того, наскільки правильною була установка.

Залежно від гріє елемента мати бувають двох типів, тому звертайте на це увагу, так як їх монтаж буде відрізнятися:

  • В основі першого лежить одножильний гріючий кабель. Він характеризується тим, що у нього два «холодних» кінця, які необхідно підключати до терморегулятора. Це означає, що укладання такого мату буде починатися і закінчуватися у термодатчика.
  • В основі другого – двожильний нагрівальний кабель, що має один «холодний», а другий «глухий» кінець, що спрощує установку, адже підключення буде здійснюватися з одного боку. Він відрізняється більшою тепловіддачею і меншим електромагнітним випромінюванням.
мат під плитку

Укладання теплої підлоги під плитку

Монтаж електричної теплої підлоги, а саме термоматов, можна здійснювати під будь фінішне покриття – плитку, керамограніт, лінолеум, ковролін, ламінат, Розглянемо, покроковий монтаж нагрівальних матів під плитку. Перед тим, як до нього приступити, перевірте, щоб поверхня підлоги була рівною і не пошкодила кабель - всі тріщини, гострі виступи необхідно прибрати, наприклад, самовирівнювальною сумішшю. Потім зробіть на підлозі розмітку, визначивши місце для меблів і побутової техніки - це важливо, так як мат не повинен укладатися на ці ділянки. Після зробіть відступи 5-10 сантиметрів від стін і 10 сантиметрів від побутової техніки, а також батарей і розкладіть мат на розмітку. Зверніть увагу, що там, де мат розгортається, для повороту потрібно розрізати тільки сітку, кабель ні в якому разі не можна різати.

Якщо нагрівальний мат закрив потрібну площу кімнати, зробіть розмітку під канал – паз розміром 20х20 мм, де буде розміщуватися гофрована трубка з термодатчиком. Він бере початок в зоні обігріву і йде на стіну до місця розміщення терморегулятора, де повинен бути виведений провід 220 В. Після поверніть нагрівальний мат, виріжте паз і місце під монтажну коробку, загрунтуйте поверхню і поетапно продовжуйте роботу з монтажу електричної теплої підлоги під плитку:

  1. Помістіть датчик температури в гофровану трубку, закривши її кінець заглушкою щоб уникнути попадання туди сміття. Втопіть трубку в штробу так, щоб вона виявилася трохи нижче рівня термомата, при цьому її вигин був не більше 6 сантиметрів.
  2. Переконавшись, що грунтовка висохла, закріпіть нагрівальний мат на підлозі (підставі). Якщо у нього немає самоклеючої основи, використовуйте клеїть пістолет або скоби.
  3. Після монтажу нагрівальних матів виміряйте омічний опір кабелю, що гріє, щоб воно було в межах -/+ 10% від заявленого в супровідних документах.
  4. Довірте фахівця підключення терморегулятора, перевірте працездатність всієї системи обігріву, потім краще зніміть регулятор температури до завершення всіх робіт, щоб не пошкодити його.
  5. Залийте термомат самовирівнюється сумішшю, або плитковим клеєм, зачекайте поки висохне, а вже після укладайте плитку.
  6. Остаточне підключення терморегулятора і включення системи підлогового обігріву робите після повного висихання клею або вирівнюючої суміші.

Якщо вам потрібно зробити укладання теплої підлоги під плитку на першому поверсі приватного будинку, або у холодних приміщеннях, то буде трохи більше роботи, так як схема монтажу буде наступною:

  • на основу укладається теплоізоляція;
  • здійснюється заливка стяжки висотою близько 3 сантиметрів;
  • виконується монтаж нагрівального мату;
  • заливається плитковий клей;
  • укладається плитка, камінь, керамограніт і т.п.
установка гріючих матів

Установка матів теплої підлоги під лінолеум

Як ви могли переконатися, монтаж теплої підлоги під плитку легко зробити самостійно, дотримуючись рекомендацій покроково. Те ж саме стосується укладання нагрівальних матів під інші покриття для підлоги, серед яких ламінат, лінолеум, паркет, ковролін. Якщо ви вибрали одну з них, то черговість установки підлогової системи обігріву буде трохи відрізнятися і складатися з:

  • основа;
  • матів теплої підлоги;
  • цементної стяжки висотою близько 3 сантиметрів;
  • підкладки під підлогове покриття;
  • самого покриття.

Якщо говорити про загальні рекомендації при монтажі нагрівальних матів, то вони досить прості і легко запам'ятовуються:

  1. Один мат використовуйте для укладання в одній кімнаті.
  2. Не ріжте кабель і не наступайте на нього під час монтажу.
  3. Не монтуйте термомати там, де стоятиме побутова техніка та меблі.
  4. Використовуйте клей і вирівнюючі суміші, які підходять для теплої підлоги.
подключение инфракрасной пленки

При виникненні будь-яких проблем під час установки і підключенні теплої підлоги краще зверніться за консультацією до фахівців!

Опубліковано: 15.06.2019