ВИБІР ТЕПЛОЇ ПІДЛОГИ
Призначення
Вид
Площа обігріву
Загальна потужність
Виробник
Країна походження
Підібрати скинути все »
Знайдено товарів: 0
Показати Скинути
ПОТРІБНА КОНСУЛЬТАЦІЯ?

Замовте зворотній дзвінок і наш співробітник допоможе вибрати теплу підлогу для вашої оселі. А також безкоштовно розрахує кількість підігріву потрібну на Вашу площу.

ЗАМОВИТИ КОНСУЛЬТАЦІЮ

Тепла підлога під ламінат: вибір оптимального варіанту електрообігріву

Ламінат – один з найпопулярніших підлогових покриттів, так як відрізняється доступною ціною, нескладним монтажем і доглядом. Він холодний, і якщо влітку це плюс, то взимку доставляє певний дискомфорт. Саме тому більшість людей, бажаючи позбутися від подібного недоліку, встановлюють під нього систему підлогового електроопалення, яка ефективна, безпечна і довговічна. Яку теплу підлогу вибрати під ламінат – дуже актуальне питання, адже варіантів може бути кілька. Про те, коли який застосовується, розкажуть в даній статті фахівці NewPol.

Ламінат в будинку

Різновиди теплої підлоги під ламінат

Ламінат хороший тим, що сумісний як з кабельними, так і з плівковими системами електрообігріву. До перших відносяться гріючі кабелі і нагрівальні мати, але не звичайні, а алюмінієві, до других - інфрачервона плівка. Вони різні, але і ті, і інші можуть використовуватися в якості додаткового джерела тепла до центрального опалення, або ж самостійно. Залежно від цього і визначається, яку теплу підлогу стелити під ламінат. Також, враховується монтажне місце, адже від нього залежить вибір потужності підігріву. Наприклад, для вітальні і кухні цілком підійде 150 Вт, а ось там, де можливі тепловтрати – на лоджіях, верандах - 220 Вт.

Нагрівальний кабель

Дуже багато тих, хто вибирають ламінат в якості фінішного покриття, вважають за краще монтувати для підігріву підлоги саме нагрівальний кабель в стяжку. Це вважається не тільки надійно, але і довговічно, до того ж підходить і для сухих, і для вологих приміщень. Єдиний мінус в тому, що доводиться піднімати рівень підлоги мінімум на 5 см. Якщо квартира або будинок дозволяють, то сміливо робіть. Безумовно, бетон прогрівається повільно, але він і акумулює тепло, а це означає, що обігрів кімнат буде тривати навіть тоді, коли ви його відключите. Чим товще стяжка, тим триваліше пасивний нагрів і тим менше рахунки за електроенергію.

Якщо на питання, яка тепла підлога краще під ламінат, вам відповідають, що кабельний, то можете вірити даному твердженню. Правда, ми б не рекомендували нагрівальний кабель монтувати в цементно-піщану стяжку тим, хто хоче просто поставити додаткову систему для обігріву, тим же, кому потрібна основна – такий спосіб підходить якнайкраще.

У нашому інтернет-магазині для комфортного підігріву підлоги ви можете купити тонкий нагрівальний кабель, який укладається в плитковий клей або самовирівнюючу суміш прямо під ламінат. Він буває:

  1. Одножильним, що характеризується трохи більшим електромагнітним випромінюванням, тому призначений для таких домашніх кімнат, де ви знаходитеся не постійно – передпокої, коридорі, ванній. Думаючи про те, яку теплу підлогу вибрати під ламінат, треба враховувати, що з цим будуть певні незручності під час установки – маючи одну нагрівальну жилу він підключається до терморегулятора обома кінцями, а значить монтаж починається і закінчується в одному місці, що не зовсім зручно, якщо у вас великі кімнати зі складною конструкцією.
  2. Двожильним, що вважається більш безпечним і ідеальний для спалень, дитячих і віталень. З його укладанням впоратися простіше, так як у нього дві гріючі жили і до термостата він підключається одним кінцем. Такий кабель можна купувати для приміщень будь-якого планування і площі.
Кабель под ламинат

Інфрачервона плівка

Тепла підлога під ламінат електрична плівкового типу має свої переваги, тому його можна теж розглядати для покупки. Інфрачервона плівка славиться тим, що здатна дуже швидко прогріти підлогу і тепло в будинку відчувається в лічені хвилини після включення нагріву. Зверніть увагу на те, що ІЧ-плівку ні в якому разі не можна монтувати там, де висока вологість, адже вона не має заземлення. Залишається застосовувати її лише в сухих приміщеннях, що для простих квартир в багатоповерхівках не проблема.

Який теплу підлога під ламінат замовити, залежить багато в чому від зручності укладання. Наприклад, монтувати інфрачервону плівку дуже легко – вона має мінімальну товщину і стелиться безпосередньо під ламінат. Для неї не те що стяжки не потрібно, а навіть клею. Єдине, що вам знадобиться – це підкладка. Ще один її плюс – можливість демонтажу. Якщо ви вирішите переїхати, то зможете легко зняти плівку і розстелити на новому місці, що дуже зручно і вигідно.

Вона буває двох видів:

  1. Низькотемпературна, що нагрівається до 40°C і може служити тільки додатковим джерелом тепла.
  2. Високотемпературна, яка має температуру нагріву 55°C і може служити основним видом опалення.

Який підлогу укладати під ламінат вирішувати тільки вам, але ми б рекомендували інфрачервоний. Він зберігає природну вологість повітря, плавно і рівномірно прогріває всю опалювальну площу і відрізняється невисокою критичною температурою, тому не псує ламінат, який на 90% складається з деревини. ІЧ-випромінювання досить щадяще діють на неї, тому вона не висихає і не деформується. Крім того, за допомогою термостата можна регулювати температуру, не допускаючи перегріву.

Інфрачервона тепла підлога під ламінат

Алюмінієвий нагрівальний мат

Ще одним бездоганним вибором теплої підлоги під ламінат є алюмінієвий нагрівальний мат. Йому теж не потрібні стяжка і клей. Як і у випадку з інфрачервоною плівкою, він монтується сухим способом і його ні якому разі не можна заливати будівельними сумішами. Даний мат варто купити хоча б тому, що він може встановлюватися там, де дуже висока вологість – у ванних кімнатах, лазнях, саунах, басейнах. Як і в стандартних нагрівальних матах, в основі цього лежить гріючий кабель, що покладений певним кроком на скловолоконної сітці. Відрізняє ж його те, що він з двох сторін закритий армованої алюмінієвою фольгою, яка є в тому числі заземлюючим екраном. Саме подібна конструкція дозволяє рівномірно розподіляти тепло по всій поверхні обігріву і уникати появи холодних зон, тому у вас не повинно бути сумнівів з приводу того, яку теплу підлогу вибрати під ламінат. До того ж алюмінієвий мат:

  • дуже тонкий і вам не потрібно буде змінювати висоту кімнат, піднімаючи рівень підлоги;
  • має ізоляцію з фторполімеру, у якій висока температура плавлення;
  • без проблем монтується – просто стелиться на підкладці і підключається до термостата;
  • безпечний, адже його металізоване покриття відображає електромагнітне випромінювання.

Особливості монтажу

Яку теплу підлогу під ламінат б ви не купили, обов'язково подбайте про те, щоб він працював спільно з терморегулятором. Тільки в цьому випадку ви відчуєте всю вигоду від придбання і автоматизуєте перемикання температурних режимів, що позбавить вас від необхідності постійно самостійно все контролювати. Ще дуже важливо не забувати про теплоізоляцію, особливо, при укладанні електрообігріву в приміщенні з великими тепловтратами – в квартирах на 1-х поверхах, лоджіях, балконах. Для кожного виду теплої підлоги вона буде своя:

  1. Якщо в якості підлогового опалення ви оберете гріючий кабель, то теплоізоляцію можна буде зробити або базальтовими плитами, або екструдованим пінопластом. Крім того, пам'ятайте, що між ізоляцією і кабелем потрібно ще залити розчин. В даному випадку вона потрібна для того, щоб тепло не йшло в перекриття.
  2. При використанні інфрачервоної плівки знадобиться діелектрична відображає теплоізоляція, наприклад, спінений поліетилен з металізованим покриттям або фольгований ізолон. Ні в якому разі не застосовуйте для цієї мети звичайну фольгу, адже тоді все металеве в будинку буде битися струмом. Також можна купити і матеріал без відображають властивостей, наприклад, пробку.

Яку би теплу підлогу ви не стелили під ламінат, не робіть цього в тих місцях, де буде стояти меблі або важка побутова техніка. Це спочатку відбитися на збільшених витратах електроенергії, а через час ви зіткнетеся з перегрівом і навіть перегоранням нагрівальних елементів.

Монтаж теплої підлоги під ламінат

Довіряйте порадам фахівців

Роблячи ремонт, доводиться стикатися з безліччю питань, відповіді на які не завжди очевидні і відомі тільки професіоналам. Якщо ви хочете встановити вдома або в офісі систему електроопалення, але не можете вирішити, яку теплу підлогу краще під ламінат, сміливо звертайтеся до фахівців NewPol, які багато років займаються продажем підлогового обігріву і знають про нього все.

У нас в інтернет магазині ви знайдете великий асортимент гріючих кабелів, алюмінієвих матів і інфрачервоних плівок від кращих світових і українських виробників Fenix, In-Therm, Devi, Hemstedt, Woks, GrayHot. Ми відповідаємо своєю репутацією за високу якість товару, даємо на нього багаторічну гарантію, продаємо його за доступною вартості і швидко доставляємо в будь-яке місто країни.

За консультацією можете звертатися до нас за телефонами, вказаними на сайті, або писати в онлайн-чат.

Опубліковано: 14.05.2020